Ga naar hoofdcontent Ga naar de hoofdnavigatie
1600 proefschriften KNO online
Deel dit artikel

1600 proefschriften KNO online

30 januari 2023 - Leestijd 1 - 2 minuten

De Nederlandse KNO-vereniging heeft op haar website 1600 proefschriften online gezet. De vereniging heeft op deze manier een groot aantal proefschriften op gebied van KNO, audiologie en meer voor het publiek toegankelijk gemaakt. 

page.header_image.alt

Foto: unsplash.com

KNO-proefschriften zoeken

De digitale versies omvatten een zeer breed pallet aan proefschriften. Auteurs komen van uiteenlopende disciplines, met KNO uiteraard als hoofdmoot. Maar er zijn naast de puur medische onderwerpen ook proefschriften te vinden op het gebied van fysica, audiologie, biologien, logopediesten en epidemiologie. Het complete overzicht aan proefschriften met handige zoekfunctie is hier te vinden.

Uiteraard worden de meest recente proefschriften ter inzage/download aangeboden, maar het overzicht is tegelijkertijd ook een mooi historisch archief. Om de smaak te pakken te krijgen, kijk bijvoorbeeld naar het meest recente proefschrift uit 2023 van Jan Dirk Biesheuvel over stimulatie bij cochleaire implantaten. Voor een kijkje in het verleden: een verhandeling uit 1710 van dr. P. de Méhérenc de la Conseillère over het gehoor (in het Latijn).