Ga naar hoofdcontent Ga naar de hoofdnavigatie
Siméacongres 2020: Heldere Taal!

Siméacongres 2020: Heldere Taal!

16 maart 2020 - Leestijd 3 - 5 minuten

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus is het Siméacongres 2020 afgelast. Sprekers en deelnemers die zich hebben ingeschreven worden per email nader geïnformeerd.

page.header_image.alt

Foto: Peter Strating

Body text

Taal is een wezenlijk onderdeel van ons leven. Voor een goede communicatie met anderen is het noodzakelijk om heldere taal te kunnen gebruiken. Hiervoor moet je ook in staat zijn om je sociale vaardigheden te ontwikkelen, je emoties te uiten en andermans gevoelens te begrijpen. Taalvaardigheid ontwikkel je door te communiceren met de wereld om je heen. Daarnaast zorgt kunnen lezen en schrijven er ook voor dat taalvaardigheid zich verder kan ontwikkelen.

Het Siméacongres 2020 staat in het teken van Heldere Taal. Binnen ons onderwijs, onze zorg en diagnostiek staan taal en communicatie centraal; we richten ons op het maximaal stimuleren van communicatie en taalontwikkeling inclusief alle voorwaardelijke aspecten die daarbij van belang zijn. Ook is het interessant om goed naar onszelf te kijken; hoe communiceren wij naar de buitenwereld (leerlingen, cliënten, ouders, collega’s) toe en hoe zorgen wij voor een goede en open samenwerking, welke taal gebruiken wij daarvoor? Heldere taal is belangrijk! Het helpt ons allemaal.