Ga naar hoofdcontent Ga naar de hoofdnavigatie
Brochure: 'Een doof of slechthorend kind in de groep'
Deel dit artikel

Brochure: 'Een doof of slechthorend kind in de groep'

12 juni 2018 - Leestijd 2 - 3 minuten


De FODOK heeft een voorlichtingsbrochure vernieuwd. In deze interviewbundel komen verschillende docenten en begeleiders van dove en slechthorende kinderen aan het woord. Ze delen hun ervaringen.

page.header_image.alt

informatie van de website FODOK

In de interviewbundel ‘Een doof of slechthorend kind in de groep’ komen verschillende docenten en begeleiders van dove en slechthorende kinderen aan het woord. Ze delen hun ervaringen. Ze geven aan wat hun focus is geweest, waar ze zich hard voor hebben gemaakt. Naast deze interviews vind je ook veel algemene informatie over dove en slechthorende kinderen. Welke invloed heeft de slechthorendheid op je taalontwikkeling? Hoe kan het dat een doof kind moeite heeft met grammatica? Wat is het verschil tussen een hoortoestel en een cochleair implantaat? Welke voorzieningen bestaan er voor dove en slechthorende kinderen? En welke ondersteuning kan een kind krijgen?

Het boekje geeft basisinformatie en inzicht in de verschillende mogelijkheden die er zijn om tot een goed ondersteuningsaanbod te komen. Voor sommige kinderen is het voldoende wanneer de school inzicht heeft in de mogelijke knelpunten, voor andere kinderen kan meer ondersteuning belangrijk zijn om tot bloei te komen.

Voor het bestellen van het boekje, kijk op: https://www.fodok.nl/een-doof-of-slechthorend-kind-in-de-groep/ 

BRON: www.fodok.nl