Ga naar hoofdcontent Ga naar de hoofdnavigatie
VHZ-online zoekt een enthousiaste hoofdredacteur
Deel dit artikel

VHZ-online zoekt een enthousiaste hoofdredacteur

Vacature hoofdredacteur VHZ-online

4 mei 2024 - Leestijd 1 - 5 minuten

Vind je het boeiend om met een groep top-experts te werken?

Ben je verbindend en wil je ambitieuze plannen bedenken en uitvoeren?

Dan is dit misschien dé uitdaging voor jou. 

page.header_image.alt

Toelichting

Toelichting op de vacature voor hoofdredacteur VHZ-online

VHZ-online is het vaktijdschrift van de sector doof/slechthorend en TOS. De brancheverenigingen FENAC, SIAC en Siméa zijn de eigenaar van VHZ-online. Zij zijn verenigd in de stichting Partners in Verstaan.

VHZ-online is meer dan 60 jaar geleden gestart als het papieren tijdschrift Van Horen Zeggen. Sinds 2018 is het tijdschrift open beschikbaar op het internet.

Het tijdschrift werkt met een redactieraad van ca. tien experts en een kernredactie. De kernredactie, hoofd- en eindredacteur, draagt zorg voor de dagelijkse werkzaamheden. De redactieraad voert de inhoudelijke redactie uit en werft de kopij voor het tijdschrift. Met behulp van onder andere dit vaktijdschrift deelt de sector belangrijke kennis intern en met aanpalende professionals en organisaties.

De kernredactie wordt gefaciliteerd voor haar werkzaamheden. 

Jaarlijks worden ca. twintig bijdrages op VHZ-online gepubliceerd. Bijdrages bestaan uit oorspronkelijke artikelen, interviews, reportages en nieuws over kennisevenementen. 

De huidige hoofdredacteur, Marjan Bruins, neemt per 1 juni 2024 afscheid van het tijdschrift.  

Procedure

Laat je belangstelling voor 1 juni aan ons weten. Je krijgt een gesprek met de eindredacteur en één of meerdere leden van de redactieraad.

Voldoe je niet (volledig) aan het profiel, maar heb je wel belangstelling? Neem dan zeker contact op! 

Meer weten? Stuur een mail naar de redactieraad via redactie@vhz-online.nl  Je kunt het volledige profiel opvragen en het jaarverslag van VHZ-online 2023.

Je kunt ook bellen met de huidige hoofdredacteur, Marjan Bruins (06-29022726). 

Ben je werkzaam bij één van de audiologische centra in Nederland of één van de organisaties/instellingen voor D/SH en TOS? Dan ontvangt jouw werkgever een vergoeding voor je inzet als hoofdredacteur. 

Profielschets