Ga naar hoofdcontent Ga naar de hoofdnavigatie
Nieuwe layout en functies VHZ-online
Deel dit artikel

Nieuwe layout en functies VHZ-online

30 juli 2020 - Leestijd 3 - 5 minuten

In 2019 heeft VHZ-online een aantal lezers ontvangen om de website van VHZ te evalueren. De bouwers van de website keken met hen mee hoe ze VHZ-online gebruikten. Daaruit kwamen ideeën ter verbetering. Wij hebben dit opgepakt. In dit artikel een overzicht van de veranderingen.

page.header_image.alt

Wat hebben we gedaan:

  • makkelijker lezen door overzicht en bladspiegel
  • eenvoudiger zoeken
  • herkenbaarheid voor mensen buiten de sector
  • contact met auteurs mogelijk maken
  • insturen van een bijdrage voor iedereen mogelijk maken

Overzicht en bladspiegel

Overzicht en bladspiegel

We hebben de leeskolom breder gemaakt. Daarmee lees je makkelijker door, omdat je meer tekst tegelijk op je scherm kunt zien. Sommige lezers vonden de grote witte marges aan de zijkanten storend. Die zijn nu een stuk kleiner geworden.

Ook de illustraties zijn aangepast. Op sommige plekken waren ze paginavullend en beletten ze het doorlezen. Nu passen ze beter in een overzichtelijke bladspiegel. Auteurs hebben vanaf nu ook de mogelijkheid om meer soorten illustraties en tabellen aan te leveren: dat maakt het insturen van kopij eenvoudiger.

Aan de rechterkant nieuw in de marge: een overzicht van de kopjes in het artikel. Dat is nieuw. Je kunt door het klikken op het kopje direct naar bijvoorbeeld de conclusie van het artikel. Het overzicht geeft je steun bij het lezen, omdat je weet waar je bent in het artikel en wat er nog komen gaat.

De inhoudsopgave verwijst naar hoofdstukken in de tekst

Eenvoudiger zoeken

Eenvoudiger zoeken

Het zoeken in de artikelen op VHZ-online is vereenvoudigd. Je kunt op meerdere termen zoeken. Door op de naam van een auteur naast een artikel te klikken, zie je wat die auteur al eerder gepubliceerd heeft. Mocht je toch problemen hebben bij het zoeken, klik dan tussendoor op 'pagina vernieuwen'. Eerdere filters verdwijnen dan en je kunt opnieuw beginnen met zoeken.

Herkenbaarheid

VHZ-online is voor veel professionals in de sector auditief/communicatief een begrip. Maar we willen ook lezers bereiken buiten de sector. Bijvoorbeeld leraren die een doof of slechthorend kind in de klas hebben, logopedisten die kinderen met een TOS behandelen of GGD-artsen die ouders of scholen willen ondersteunen bij hun zoektocht naar goede hulp. De kop op de homepage van VHZ-online moet hen helpen om te weten of ze op de juiste plek zijn beland.

Het overzicht van de auteurs is in de rechter marge aanklikbaar
De auteurspagina geeft een overzicht van alle artikelen van deze auteur

Contact met auteurs, bijdrages&kopij, Tot slot

Contact met auteurs

Verbetering en vernieuwing ontstaan vaak in gesprek met elkaar. Daarom vinden we het van belang dat auteurs en lezers onderwerpen verder kunnen uitdiepen. Als auteurs dit willen, is contact met hen mogelijk. We hebben daarvoor speciaal auteurspagina’s aangemaakt. Daarop zie je achtergrondinformatie over de auteur, welke bijdrages ze nog meer gepubliceerd hebben en waar aan de orde contactinformatie. We roepen auteurs en lezers op om daar zoveel mogelijk gebruik van te maken om de kennis te laten groeien.

Bijdrages en kopij

VHZ-online heeft formats beschikbaar waarmee je een bijdrage voor de website eenvoudig kunt opmaken. De formats helpen je bij de opzet van een artikel of nieuwsitem. Heb je een casus die je wilt delen, een onderzoek gedaan ter afronding van je studie of ander interessant nieuws dat je wilt delen, laat het weten en benut de formats.

Tot slot

Als je ideeën hebt ter verbetering van VHZ-online, geef die dan door aan vanhorenzeggen@audcom.nl

Heb je een netwerk van professionals om je heen en vind je het leuk om de redactie op ideeën voor bijdrages te brengen, meld je dan aan als correspondent. We nemen contact met je op en bespreken wat de rol van correspondent inhoudt.