Ga naar hoofdcontent Ga naar de hoofdnavigatie
'A Deaf Journey Through Time' van Henk Betten
Deel dit artikel

'A Deaf Journey Through Time' van Henk Betten

31 juli 2018 - Leestijd 2 - 4 minuten

De dove bibliothecaris Henk Betten heeft een leven lang van lezen en schrijven weergegeven in deze verhalenbundel met betrekking tot doofheid. Deze net verschenen Engelse vertaling van 'Leven met gebaren' uit 1998 put uit een breed arsenaal van verhalen uit de wereldliteratuur en is aangevuld met  persoonlijke ervaringen. Het boek eindigt met een perspectief op doofheid in de verre toekomst.

page.header_image.alt

Henk Betten werd geboren in Langedijke, Friesland, in 1938. Henk en een van zijn zussen waren Doof vanaf hun geboorte. Na een opleiding aan het Doveninstituut Guyot in Groningen, werd Henk uiteindelijk bibliothecaris bij het Koninklijke Kentalis. In die tijd schreef hij diverse boeken, waaronder een biografie van de stichter van de eerste school voor Doven in Nederland, predikant Henri Daniël Guyot (1753–1828).
Bijzonder belezen inzake vertellingen van en over Doven door de eeuwen heen, besloot Henk een aantal van deze verhalen te bundelen. Sommige gaan terug tot Bijbelse tijden en de klassieke oudheid. Andere werden overgenomen van meer recente, canonieke auteurs. Henk verhaalt ook een aantal van zijn eigen herinneringen.
Voor het eerst gepubliceerd in het Nederlands in 1998, kijkt het boek ver vooruit naar een beloftevolle toekomst. Nu we de 21ste eeuw zijn binnengetreden, waar technologische innovaties telkens weer nieuwe kansen scheppen, is zelfs een wereld denkbaar waar doofheid geen belemmering meer is. Op dit moment moge zo'n toekomst nog een droom zijn maar, aldus Henk, het blijft
cruciaal zulke dromen te koesteren.

A Deaf Journey Through Time, in fifteen stories and two dreams

Henk Betten
ISBN: 978- 9080657175
Datum: 1 juli 2018
Uitgever: Maya de Wit, publisher@mayadewit.nl
Bestellen: online via www.amazon.com en andere Amazon winkels (€ 11,25)

Bron: Maya de Wit

cover boek