Ga naar hoofdcontent Ga naar de hoofdnavigatie

Agenda

Hier vindt u data en inschrijvingsmogelijkheden van relevante promoties, congressen en symposia. Uw evenement in deze lijst? Mail naar vanhorenzeggen@audcom.nl 

28-31 oktober 2018

WORLD CONGRESS OF AUDIOLOGY

Jaarlijkse congres georganiseerd door de International Society of Audiology. Met lezingen, round tables, workshops en speciale sessies over de wetenschappelijke uitdagingen binnen de audiologie, de toekomst van de hoorzorg en kansen en uitdagingen rondom e-health.

Plaats: CTICC, Kaapstad, Zuid-Afrika

31 oktober 2018

MINISYMPOSIUM PROMOTIE EVELIEN DIRKS

Ter gelegenheid van de promotie van Evelien Dirks (agenda-item hieronder) is een minisymposium georganiseerd met bijdragen van Gary Morgan, Harry Knoors en Carolien Rieffe. Evelien Dirks zal op het minisymposium haar lekenpraatje houden.

Plaats: Oranjerie Hortus, Rapenburg 73, Leiden

Tijd: 9.30–13.30 uur (incl. lunch)

31 oktober 2018

PROMOTIE: 'Psychosocial functioning in toddlers with moderate hearing loss'

Evelien Dirks (NSDSK) verdedigt haar proefschrift aan de Universiteit Leiden. De plechtigheid wordt vooraf gegaan door een minisymposium (zie hierboven in deze agenda).

Plaats: Academiegebouw, Universiteit Leiden

Tijd: 13.45 uur

2 november 2018

JUBILEUMSYMPOSIUM: 'ALL INCLUSIVE'

Het Instituut voor Gebaren, Taal en Dovenstudies IGT&T bestaat 20 jaar en al 10 jaar vindt praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek plaats bij het lectoraat Dovenstudies. Tijdens het symposium gaan we met onze gasten op zoek naar mogelijkheden om als doven, slechthorenden, doofblinden en horenden samen het verschil te maken. We kijken terug op het verleden, maar focussen zeker ook op de toekomst: welke kansen liggen er? Voor programma en aanmelding (vóór 24 oktober) zie website.

Plaats: Hogeschool Utrecht, Padualaan 101, Utrecht Science Park

Tijd: 9.30-19.00 uur

8 november 2018

LEZINGEN LHCA: thema “Cognitive referencing, de relatie tussen TOS en cognitie en slechthorendheid en cognitie”

De jaarlijkse najaarslezingen van het Language and Hearing Center Amsterdam (LHCA) vinden dit jaar plaats op twee dagen in november. In de PDF vindt u informatie over de sprekers, de kosten en accreditatie. Voor inschrijving of meer informatie kunt u contact opnemen met Alieke Breure via lhca@vumc.nl.

Plaats: Hoofdgebouw VU, Amsterdam

Tijd: 13.30–17.15 uur

22 november 2018

LEZINGEN LHCA: thema “Slechthorendheid en executieve functies, de klinische praktijk”

De jaarlijkse najaarslezingen van het Language and Hearing Center Amsterdam (LHCA) vinden dit jaar plaats op twee dagen in november. In de PDF vindt u informatie over de sprekers, de kosten en accreditatie. Voor inschrijving of meer informatie kunt u contact opnemen met Alieke Breure via lhca@vumc.nl.

Plaats: Hoofdgebouw VU, Amsterdam

Tijd: 13.30–17.15 uur

23 november 2018

PROMOTIE: 'Early literacy development in children with intellectual disabilities'

Arjan van Tilborg promoveert bij de Radboud Universiteit Nijmegen op beginnend leren lezen bij kinderen met een verstandelijke beperking.

Plaats: Academiezaal Aula Radboud Universiteit

Tijd: 12.30 uur

11 januari 2019

ORATIE ELMA BLOM

In februari 2018 werd prof.dr. Elma Blom benoemd tot hoogleraar aan de faculteit der Sociale Wetenschappen van de Universiteit Utrecht, met als leeropdracht “Taalontwikkeling en meertaligheid in gezin en onderwijs”. In januari 2019 houdt zij haar oratie, waarvan de titel momenteel nog niet bekend is.

Plaats: Academiegebouw, Utrecht

Tijd: 16.15 uur

13 maart 2019

STUDIEDAG CI EN EXECUTIEVE FUNCTIES

Onder de titel ‘De ontwikkeling en stimulatie van de hogere cognitieve functies bij CI-kinderen: zet je EF-bril op’ organiseert het Onafhankelijk Informatiecentrum over CI een studiedag over de ontwikkeling en de impact van de hogere cognitieve functies bij CI-kinderen/jongeren.

Plaats: Med-el  Care Center, Nieuwegein

Tijd: 9.30-16.30 uur

16 maart 2019

DAG VAN DE GRAMMATICA

Voor de tweede keer wordt deze dag van de grammatica georganiseerd. Programma nog niet bekend.

Plaats: OBA, Amsterdam

Tijd: nog niet bekend

24 mei 2019

STUDIEDAG JONGEREN MET EEN CI IN HET ONDERWIJS

Onder de titel ‘onderwijs en begeleiding van jongeren met een cochleair implantaat’ organiseert het Onafhankelijk Informatiecentrum over CI een studiedag over allerlei aspecten rondom het onderwijs aan jongeren met een CI. Het programma is nog niet helemaal bekend.

Plaats: Advanced Bionics Benelux B.V., Vianen

Tijd: 9.30-16.30 uur