Ga naar hoofdcontent Ga naar de hoofdnavigatie

Agenda

Hier vindt u data en inschrijvingsmogelijkheden van relevante promoties, congressen en symposia. Uw evenement in deze lijst? Mail naar vanhorenzeggen@audcom.nl 

5-9 mei 2019

INTERNATIONAL HEARING LOSS CONFERENCE

Internationale conferentie met een programma dat vooral intunet op gehoorverliezen ‘From cochlea to cortex’. Tot 13 april kan nog met vroegboekkorting worden ingeschreven.

Locatie: Niagara-on-the-lake, Ontario, Canada

22-25 mei 2019

14TH EFAS CONGRESS

Het jaarlijkse congres van de European Federation of Audiology Societies vindt dit jaar in Lissabon plaats. Het programma voorziet in een gevarieerd programma met aandacht voor screening, schoolaudiologie, elektrofysiologisch onderzoek, otogenetica en innovaties op het gebied van hoortoestellen en CI.

Locatie: Culturgest, Lissabon, Portugal

24 mei 2019

STUDIEDAG JONGEREN MET EEN CI IN HET ONDERWIJS

Onder de titel ‘onderwijs en begeleiding van jongeren met een cochleair implantaat’ organiseert het Onafhankelijk Informatiecentrum over CI een studiedag over allerlei aspecten rondom het onderwijs aan jongeren met een CI. Het programma is nog niet helemaal bekend.

Plaats: Advanced Bionics Benelux B.V., Vianen

Tijd: 9.30-16.30 uur

4 juni 2019

SYMPOSIUM ‘SOCIALE ONGELIJKHEID: EFFECTEN OP COGNITIE EN TAAL IN DE EERSTE 1001 DAGEN’

Sociale ongelijkheid heeft een grote impact op de maatschappelijke kansen van kinderen. Tijdens dit symposium spreken internationaal gerenommeerde sprekers (prof. Erika Hoff, prof. James Law en dr. Natasha Kirkham) die onderzoek doen naar de effecten van sociale ongelijkheid op de cognitieve en talige ontwikkeling van kinderen. Het symposium begint om 13.00 uur. Informatie over aanmelden en het programma volgt binnenkort.

Locatie: Ruimte 0.32, Drift 21 in Utrecht

15 juni 2019

DAG VAN DE LOGOPEDIEWETENSCHAP 2019

Thema: ‘Logopedie en interprofessioneel samenwerken’. De lezingen zullen gaan over interprofessioneel samenwerken en recent wetenschappelijk onderzoek naar logopedische stoornissen binnen de domeinen kinderen en volwassenen. Aanmelden tot 9 juni via de website, vóór 25 mei geldt een vroegboekkorting.

Locatie: Roze Collegezaal, UMC Utrecht

19 juni 2019

PROMOTIE: ‘Listening difficulties in children. Auditory processing and Beyond’

In haar promotieonderzoek onderzocht logopediewetenschapper Ellen de Wit wat de kenmerken zijn van kinderen met luisterproblemen, of de luisterproblemen verklaard kunnen worden door een stoornis in de auditieve verwerking en of de luisterproblemen beschouwd moeten worden als een opzichzelfstaande klinische en identificeerbare entiteit of dat er sprake is van een mogelijke andere verklaring voor de luisterproblemen.

Locatie: Academiegebouw, Rijksuniversiteit Groningen (aanvang 12.45 uur)

23-25 september 2019

AAL FORUM 2019

Het programma voor Active and Assisted Living (AAL) stimuleert de innovatie van technologische producten en diensten die het actief en gezond ouder worden bevorderen. Talloze innovaties worden binnen dit programma gesubsidieerd tot het moment dat ze daadwerkelijk op de markt komen. Tijdens het AAL Forum 2019 worden deze innovaties gepresenteerd in lezingen, workshops en demonstraties.

Locatie: Aarhus Congress Center, Aarhus, Denemarken

29 oktober 2019

GUYOT PRIZE SYMPOSIUM: ADVANCES IN BIOLOGICAL OTOLOGY

Middagsymposium ter gelegenheid van de uitreiking van de Guyot Prize voor excellent onderzoek in de audiologie en otologie. De prijs wordt eens in de vijf jaar uitgereikt, dit jaar aan professor Tobias Moser voor zijn bijdrage aan het begrip van de functie van binnenoorsynapsen en de ontwikkeling van een optogenetisch cochleair implantaat. Registratie verplicht, informatie daarover volgt nog. Bekijk de vooraankondiging met programma.

Locatie: Blauwe Patio in het UMCG

6-8 november 2019

3rd INTERNATIONAL CONFERENCE ON TEACHING DEAF LEARNERS

Voor de derde keer georganiseerd door Kentalis en het National Technical Institute for the Deaf (VS). Wil jij nieuwe kennis ophalen over onderwijs aan (maar ook over opvoeding van) dove en slechthorende leerlingen van topsprekers uit binnen- en buitenland? Mis het congres niet en zet de datum vast in je agenda. En kijk geregeld op de congreswebsite.

Locatie: Philharmonie, Haarlem