Ga naar hoofdcontent Ga naar de hoofdnavigatie

Agenda

Hier vindt u data en inschrijvingsmogelijkheden van relevante promoties, congressen en symposia. Uw evenement in deze lijst? Mail naar vanhorenzeggen@audcom.nl 

11 januari 2019

GEVORDERDE LEZERS MET DYSLEXIE

Afsluitend symposium over de laatste fase van een groot onderzoek dat in 1998 van start ging: het Langlopend Onderzoek Dyslexie, ook wel bekend onder de naam Dutch Dyslexia Programme (DDP). Het symposium is breed toegankelijk voor zowel wetenschappers als mensen uit de praktijk. Registratie verplicht vóór 5 januari 2019, via het formulier op de website.

Plaats: Academiegebouw, Groningen

Tijd: 10.00-16.30 uur

16 januari 2019

PROMOTIE: ‘Going up. Exploring ways to improve bimodal auditory functioning.

Jantien Vroegop deed onderzoek naar manieren om de hoortoestelaanpassing te verbeteren bij mensen die een CI in combinatie met een hoortoestel dragen. Deze exploratieve studie heeft als doel het verder optimaliseren van het bimodaal horen.

Plaats: Onderwijscentrum, Erasmus MC, Rotterdam

Tijd: 15:30 uur

13 maart 2019

STUDIEDAG CI EN EXECUTIEVE FUNCTIES

Onder de titel ‘De ontwikkeling en stimulatie van de hogere cognitieve functies bij CI-kinderen: zet je EF-bril op’ organiseert het Onafhankelijk Informatiecentrum over CI een studiedag over de ontwikkeling en de impact van de hogere cognitieve functies bij CI-kinderen/jongeren.

Plaats: Med-el  Care Center, Nieuwegein

Tijd: 9.30-16.30 uur

16 maart 2019

DAG VAN DE GRAMMATICA

Vervolg op de succesvolle eerste editie van 2017. Het precieze programma is nog niet bekend, maar wel de sprekers en de onderwerpen waarover zij zullen presenteren. Keynote speaker is dr. Susan Ebbels. Aanmelden via de site.

Plaats: OBA, Amsterdam

Tijd: 9.00-17.00 uur

11 en 12 april 2019

SIMÉACONGRES 2019: SAMEN LEVEN!

Het Siméacongres 2019 staat in het teken van Participatie. Programma volgt.

Plaats: Congrescentrum De Werelt, Lunteren

24 mei 2019

STUDIEDAG JONGEREN MET EEN CI IN HET ONDERWIJS

Onder de titel ‘onderwijs en begeleiding van jongeren met een cochleair implantaat’ organiseert het Onafhankelijk Informatiecentrum over CI een studiedag over allerlei aspecten rondom het onderwijs aan jongeren met een CI. Het programma is nog niet helemaal bekend.

Plaats: Advanced Bionics Benelux B.V., Vianen

Tijd: 9.30-16.30 uur

6-8 november 2019

3rd INTERNATIONAL CONFERENCE ON TEACHING DEAF LEARNERS

Voor de derde keer georganiseerd door Kentalis en het National Technical Institute for the Deaf (VS). Wil jij nieuwe kennis ophalen over onderwijs aan (maar ook over opvoeding van) dove en slechthorende leerlingen van topsprekers uit binnen- en buitenland? Mis het congres niet en zet de datum vast in je agenda. En kijk geregeld op de congreswebsite.

Locatie: Philharmonie, Haarlem